Schoonheidssalon
Volgens de Traditionele Chinese Vijf Elementen Leer

“Schoonheid is gezondheid die zichtbaar is gemaakt” Phyto5 is een lijn van huidverzorgingsproducten voor gezicht, hoofdhuid en lichaam. Het uitgangspunt is het energetisch principe van Chinese geneeskunde, waarbij het lichaam zowel materie, alsook energie is. De theorie over yin en yang en de Leer van de 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) zijn de basis van de methode Phyto5.

Voor elk huidtype is er een passende elementenlijn. Voor een normale huid die in balans is, kan men kiezen voor huidverzorging van het energetische seizoen volgens de energetische kalender. Om inzicht te krijgen welke productserie voor u gezicht zou kunnen zijn, kunt u kijken op ‘Doe de test’.

Het moderne leven is oorzaak van allerlei stress, verkeerde voeding en onvoldoende lichaamsbeweging. Daarnaast leven we in een onvriendelijk klimaat en een vervuild milieu. Dat alles leidt tot een verstoring van de natuurlijke stroom van energie door het lichaam.De gevolgen daarvan zijn in eerste instantie zichtbaar als een cosmetisch probleem, met typisch verschijnselen op gezicht en lichaam. Dit zijn voortekenen van dieper gelegen aandoeningen. De Phyto5-methode helpt de oorzaak van al de esthetische problemen te herkennen.

De producten van Phyto5 worden gefabriceerd in Zwitserland uit natuurlijke bestanddelen. Phyto betekent plant, Bio betekent leven en Dermie staat voor huid. Deze volledige productlijn voor huidverzorging is gemaakt uit hoogwaardige bestanddelen die uit de natuur komen, zoals klei, algen, plankton, mineralen (oligo-elementen), plantaardige en etherische oliën. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige apparatuur die wordt ingezet bij energetische drainage.

MINERALOGIE Cosmetics

“Schoonheid die dieper dan de huid reikt” Minerale make-up van Mineralogie is eveneens 100% natuurlijk. Wanneer je deze make-up draagt, zal je merken hoe je huid er gaaf en gehydrateerd uitziet. Ervaar de zijdeachtige lichtheid van deze mineralen! Ze zijn bovendien zeer eenvoudig aan te brengen en blijven lang op de huid zitten zodat je je make-up niet hoeft bij te werken.

Zoals de meeste vrouwen vind je waarschijnlijk moeilijk de juiste basiskleur. Mineralogie heeft dit probleem voor je opgelost omdat mineralen anders op licht reageren dan de meeste standaard make-up producten. Daarom zal je gemakkelijker een basiskleur vinden die als het ware samensmelt met je huidskleur.

Mineralen maken je leven ook heel wat makkelijker omdat ze een combinatie zijn van een fond de teint, concealer, poeder en zonnefilter. De zonnefilter bevat bovendien een UVA en UVB bescherming.

Men heeft vaak de neiging om te denken dat op gebied van schoonheidsverzorging alles reeds gezien en uitgevonden is. Het is waar dat veel cosmeticaproducten in de handel komen en dat ze aangeprezen worden als het middel voor een specifiek huidprobleem. Een mens is echter te individueel om via deze algemene zienswijze behandeld te worden. Een individuele schoonheidsbehandeling is dan ook een logisch gevolg hiervan.

De verzorgingsproducten van Phytob5 zijn volledig natuurlijk en werken diep energetisch. Essentiële oliën, algen en klei, in combinatie met acupressuur brengen de energie in de meridianen weer in evenwicht. De verzorgingsproducten stimuleren en tonifiëren de huid en het weefsel en geven ze de juiste vibraties terug, waardoor afvalstoffen worden losgelaten. Deze kunnen middels een lymfedrainage afgevoerd worden.

Een van de diagnostische en behandel methodes in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is de theorie van de vijf elementen / bewegingen. De vijf bewegingen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water. Per element is er en yinne en een yange orgaan aan gekoppeld. Maar ook seizoen veranderingen zijn van belang. Invloed van kleuren, geuren enzovoort worden daar mee ook uitgelegd en toegepast in een behandeling. Een Phytob5 behandeling duurt 2 uur, en is een echte weldaad niet alleen voor je gezicht maar ook voor de mens als geheel. Het gezicht is tenslotte alleen een onderdeel van het geheel. Zie onze prijslijst.