Massages
TUI-NA | VOETREFLEXMASSAGE | TOUCH PRO® STOELMASSAGE

Bij MANSAN Natural Health & Beauty kunt u terecht voor verschillende massages, zowel voor therapeutische behandelingen, preventieve en ontspannende massage, als voor een professionele stoelmassage bij u op de werkplek.

TUI-NA Chinese massage

“WELDAAD VOOR HET LICHAAM EN GEEST”

Tui-Na is net als acupunctuur een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Dit is een volledig medisch systeem dat al meer dan 3000 jaar diagnoses stelt, ziektes geneest, klachten verbetert en ook preventief werkt. Eeuwen geleden al konden de Chinezen het functioneren van het menselijk lichaam nauwkeurig verklaren door het observeren van de natuur.

Tui-Na wordt vaak met acupunctuur gecombineerd bij een therapeutisch behandeling. Maar het kan ook als een heerlijke ontspanings massage, of als een preventieve massage ter voorkoming van de klachten, gegeven worden.

Neem eens in de vier weken een anti-stress massage en ervaar weldadige werking voor het lichaam en geest!

Voor een afspraak kunt u ons bellen T. 024 848 10 80 of E. massage@mansan.nl

VOETREFLEXOLOGIE

“UW VOETEN ZIJN BIJ ONS IN GOEDE HANDEN”

Voeten zijn spiegel van het lichaam. Deze massage is eveneens energetisch en is gebaseerd op de eeuwen oude theorie van yin en yang. Daarom kan voetreflexmassage gegeven worden zowel als therapie als voor de ontspanning. Ervaar de weldadige werking van een van de oudste massage vormen. Zo ontspannen, als na een Mansan Voetreflexmassage, ben je nog nooit geweest.

Korte geschiedenis: Voetreflexologie is een van de oudste massage methodes. In Egypte zijn er hiërogliefen gevonden met afbeeldingen van de voetreflexmassage. Voetreflexmassage zoals heden ten dagen wordt gegeven is een westerse vorm die is gebaseerd op het Zone Therapie Systeem van dr. Wm.H.FitzGerald. Hij beschreef in 1895 dat druk op en massage van bepaalde zones, een normaal fysiologisch functioneren van alle delen van de behandelde zone tot gevolg had, ongeacht de afstand tussen dit gebied en de plaats waarop de behandeling werd uitgeoefend.

Eunice D. Ingham heeft bevindingen van Dr. Wm.H. FitzGerald in 1938 gebundeld en uitgegeven in haar boek ‘Stories the feet can tell’. Tussen 1958 – 1967 heeft de Duitse Hanne Marquardt dit verder uitgewerkt en naar Europa gebracht. De 19e Duitse druk werd in1986 vertaald ook naar het Nederlands ‘Voetzonemassage als Therapie’. Henk Goossens heeft voetreflexmassage van Hanne Marquardt geleerd en naar Nederland gebracht. In 1990 heeft hij zijn eerste boek uitgebracht ‘Handgrepen voor voetreflexmassage’. Dit boek dient nog steeds als een basis boek voor ieder voetreflexoloog. Ik kwam Henk Goossens in 1996 tegen en raakte enthousiast over deze methode. Sinds dien is voetreflexmassage nog steeds een van mijn favoriete massage’s om te geven en te krijgen.

Voor een afspraak kunt u ons bellen T. 024 848 10 80 of E. massage@mansan.nl

TOUCH PRO® STOELMASSAGE

“MASSAGE OP DE WERKPLEK, WERKT!”

Stoelmassage is een behandeling van nek, schouders, rug, armen, handen en hoofd, gegeven in een speciaal voor deze massage ontwikkelde ergonomische stoel. De behandeling duurt 15 tot 20 minuten en kan eenvoudig, zonder massageolie en door de kleding heen, gegeven worden. TouchPro® Stoelmassage is gebaseerd op de traditionele Japanse acupressuurtechnieken. De massage is begin jaren tachtig in de VS ontwikkeld, als middel tegen stress. Het werkt activerend en geeft een fris, ontspannen en fit gevoel. Daarom wordt TouchPro® Stoelmassage steeds meer op de werkplek gegeven.

Het effect van TOUCH PRO® Stoelmassage moet u zelf ervaren. Daarom biedt Mansan u gratis een proefmassage aan (vraag na de voorwaarden).

Voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte, kunt u contact met ons opnemen:

T. 024 848 10 80 of  E. stoelmassage@mansan.nl