Abdominale acupunctuur

Abdominale acupunctuur is een revolutionaire nieuwe acupunctuurtechniek ontwikkeld in de afgelopen 30 jaar door professor Zhiyun Bo. Deze techniek heeft betrekking op het behandelen met acupunctuurnaalden volgens het Abdominale Meridiaan Systeem ofwel AMS.
Professor Zhiyun Bo, degene die dit nieuwe systeem ontdekte, stuitte op een geval waarbij de patiënt last had van ischias gepaard gaande met chronische pijn in de onderrug . Zowel de westerse als de traditionele Chinese geneeswijzen konden het probleem niet verhelpen.

Professor Bo besloot om naalden op een aantal acupunctuurpunten te plaatsen die deel van het AMS uitmaken, waaronder de Qi Hai (Rn6), GuanYuan (Rn4), welke verbonden zijn met de meridiaan van het lumbale gebied. De pijn verdween binnen 5 minuten. Hierna werd deze methode toegepast op meerdere patiënten met chronische klachten met als resultaat dat hun pijn direct verlicht werd. De hierop volgende decennia heeft Professor Bo diepgaand onderzoek verricht op het AMS. In 1991 heeft hij zijn onderzoek en de hedendaagse richtlijnen voltooid voor het klinisch behandelen volgens het AMS. Sindsdien wordt het vanwege de verbluffende therapeutische resultaten, welke hiervoor nog nooit eerder zijn geboekt, zowel in China als daarbuiten beoefend.

De resultaten van het AMS zijn over het algemeen krachtig en langdurig en vaak voelde men onmiddellijk een reactie vandaar dat het AMS ook wel de “wonder therapie” wordt genoemd.